Често задавани въпроси за хартиени чаши за кафе по поръчка

Брандирани хартиени чаши за кафе Често задавани въпроси

Често задавани въпроси за хартиените чаши с печат по поръчка – разходи, дизайн, производство, безопасност и въздействие върху околната среда.

Разходи за отпечатани хартиени чаши

Колко струват хартиените чаши?

Цената зависи от: количеството (колкото повече, толкова по-евтино за една бройка), вместимостта и вида на хартиената чаша, дали е биоразградима или не, кой изготвя графичния дизайн и страната на доставка. Повече можете да научите на уебсайта https://www.rainbowcups.eu/customized-paper-cups-faq/.

Колко струват хартиените чаши?

Това зависи от много фактори. Най-добре е просто да изтеглите пълния каталог и ценовата листа на хартиените чаши с марка в един pdf файл от https://www.rainbowcups.eu#offer и да проверите сами.

Защо хартиените чаши са толкова скъпи?

Поръчаните хартиени чаши са по-скъпи, тъй като за всяка партида чаши хартията трябва да бъде специално отпечатана, да се направи отделен набор от клишета за печат и освен това, ако става въпрос за печат на малки количества, се използва по-скъпа техника за печат, отколкото при печат на големи количества. Ако искате да закупите персонализирани хартиени чаши по-евтино, можете да го направите директно на www.rainbowcups.eu.

Каква е цената на производството на хартиена чаша?

Цената на хартиената чаша зависи от поръчаното количество, размера на чашата и материала, използван за изработката ѝ. Например чашите от биоразградима хартия са малко по-скъпи. На www.rainbowcups.eu цената на едностенна хартиена чаша с марка по поръчка може да бъде само около 0,05 EUR на брой. Най-добре е да изтеглите каталога и ценовата листа на персонализираните хартиени чаши в един pdf файл от www.rainbowcups.eu#offer и да проверите.

Къде да купя хартиени чаши?

Ако искате да закупите хартиени чаши с печат по поръчка, можете да се обърнете към рекламната си агенция, търговец на едро на опаковки за еднократна употреба или да ги закупите директно от www.rainbowcups.eu на по-ниска цена.

Къде да купя хартиени чаши с капаци?

Най-евтиният вариант е да ги купите онлайн, например на www.rainbowcups.eu, но можете да се обърнете и към вашата рекламна или събитийна агенция или търговец на едро на опаковки за еднократна употреба.

Къде да купя хартиени чаши за кафе?

Ако искате да закупите хартиени чаши по поръчка, можете да ги закупите от търговец на едро на опаковки за еднократна употреба, от вашата рекламна агенция или директно от www.rainbowcups.eu за част от цената.

Кой произвежда хартиени чаши?

Компанията Rainbowcups произвежда качествени хартиени чаши с печат, както и пластмасови чаши за захар и пластмасови чаши с лого, всички в съответствие със стандартите на ЕС, и ги доставя на клиенти в цяла Европа. Можете да ги закупите онлайн на адрес www.rainbowcups.eu.

Кой печата хартиени чаши?

За да се поддържа повторяемо качество на печата върху хартиените чаши, те трябва да бъдат изработени от предварително отпечатана хартия. Такива чаши можете да си купите например на www.rainbowcups.eu. При използване на други техники за печат, като например тампонен печат върху готови чаши, разместванията между цветовете и изкривяванията са неизбежни.

По-евтини ли са хартиените или пластмасовите чаши?

Преди пластмасовите чаши бяха по-евтини, но поради законодателството на ЕС, насочено към устойчивостта, разходите за рециклиране са много по-високи за пластмасовите чаши, отколкото за хартиените чаши на водна основа с бариера. В някои страни от ЕС дори са въведени забрани за пластмасови чаши или допълнително данъчно облагане.

По-евтини ли са хартиените чаши от пластмасовите?

Някои персонализирани хартиени чаши са по-евтини от персонализираните пластмасови чаши и обратното. Това зависи от вида на хартиените чаши, дали са биоразградими или не, а същото важи и за пластмасовите чаши, ако са изработени от PET, rPET или от биоразградимия PLA от растителен произход.

Дизайн на хартиени чаши по поръчка

Как да проектираме хартиени чаши?

Проектирането на персонализирани хартиени чаши може да се окаже трудно за графичен дизайнер, който никога преди не е правил това. Моля, прочетете нашето подробно ръководство за това как да проектирате брандирана хартиена чаша и какво да избягвате, когато го правите на https://www.rainbowcups.eu/how-to-design-branded-paper-cup/.

Защо да използвате хартиени чаши за кафе?

Хартиените чаши за кафе с персонализиран печат бързо се превръщат в популярен метод за брандиране. Те са евтини, лесни за производство и могат да бъдат персонализирани с лога или послания от компании като www.rainbowcups.eu. Брандираните хартиени чаши могат да бъдат и биоразградими, което ги прави екологични и рентабилни.

За какво се използват хартиените чаши?

Брандираните хартиени чаши са основна част от бизнеса с кафе за вкъщи. Те често се използват за съхранение на кафе в офиса и са чудесни, когато искате да се насладите на любимото си кафе със себе си. Персонализираните хартиени чаши, изработени от www.rainbowcups.eu, могат да се използват и за популяризиране на вашата компания или марка. Някои други идеи можете да получите от https://www.rainbowcups.eu/portfolio/.

Как се брандира чаша за кафе?

Възможно е хората да са по-склонни да купуват от разпознаваема марка. Ето защо е толкова важно да направите марката си респектираща и отличаваща се. Един от начините за това е създаването на персонализирани хартиени чаши за вашите кафе напитки. Как да го направите, можете да научите на адрес https://www.rainbowcups.eu/how-to-design-branded-paper-cup/.

Кои са най-добрите хартиени чаши за кафе?

Няма една най-добра хартиена чаша за всички нужди. Едностенните хартиени чаши са предпочитани за вода, а двустенните хартиени чаши обикновено са по-добри за горещи напитки като кафе или чай поради по-добрата си топлоизолация. Пълното сравнение на видовете хартиени чаши можете да намерите в pdf каталог, който можете да изтеглите от https://www.rainbowcups.eu/#offer.

Производство на хартиени чаши с печат

Каква хартия се използва за чаши?

За производството на маркови хартиени чаши се използва водоустойчива хартия с много тънък водоустойчив слой отвътре. То може да бъде от полиетилен (PE), полимлечна киселина (PLA) или различни покрития на водна основа, които се считат за най-устойчиви от екологична гледна точка и се използват в биоразградимите хартиени чаши, произведени от rainbowcups.

С какво са покрити хартиените чаши?

Марковите хартиени чаши са изработени от хартия с покритие, което издържа на течности. Предлагат се покрития от PE, PLA, а напоследък и различни покрития на водна основа, които се считат за най-екологични и се използват от Rainbowcups в нейните екологични хартиени чаши.

С какво се облицоват хартиените чаши за кафе?

Хартиените чаши се облицоват с тънък слой (0,015 mm) от PE (полиетилен) или PLA (полимлечна киселина) или различни покрития на водна основа, които се считат за най-екологични и се използват в биоразградимите хартиени чаши, произведени от Rainbow Cups.

Колко са хартиените чаши?

Чаши Rainbow персонализирани хартиени чаши трябва да издържат 95 градуса по Целзий гореща вода в продължение на 15 минути. Това е пазарен стандарт, тъй като е резултат от спецификацията на хартията, но обикновено отпечатаните хартиени чаши се съхраняват много по-дълго.

Как хартиените чаши задържат вода?

Марковите хартиени чаши задържат вода благодарение на водоустойчива хартия с много тънък водоустойчив слой отвътре. В началото това е бил восък, който вече не се използва. В днешно време това може да бъде полиетилен (PE), полимлечна киселина (PLA) или различни покрития на водна основа, които се считат за най-устойчиви от екологична гледна точка и се използват в биоразградимите хартиени чаши, произведени от Rainbow Cups.

Как работят хартиените чаши?

Персонализираните хартиени чаши са изработени от хартия, която е покрита с бариера на водна основа от едната страна. В зависимост от вида на тази бариера хартиените чаши могат да бъдат екологични или не. Най-добрите оферти за маркови чаши, които ще намерите на www.rainbowcups.eu.

Как се произвеждат хартиените чаши?

Марковите хартиени чаши се произвеждат от водоустойчива хартия. Първоначално хартията се отпечатва, след това се нарязва и накрая се оформя отпечатаната хартиена чаша. Можете да ги закупите от www.rainbowcups.eu.

Как се произвеждат хартиени чаши?

Хартиените чаши по поръчка се произвеждат от водоустойчива хартия, която трябва да бъде отпечатана преди оформянето на хартиената чаша. Можете да ги купите най-евтино на www.rainbowcups.eu.

Как се произвеждат хартиени чаши за кафе?

Хартиените чаши с печат по поръчка се произвеждат от хартия с водоустойчива бариера. Първо трябва да се отпечата такава хартия, а след това да се оформи хартиената чаша. Можете да ги купите евтино на www.rainbowcups.eu.

Как да направите персонализирани хартиени чаши?

Хартиените чаши с печат по поръчка се произвеждат от хартия с водоустойчива бариера. Първо трябва да се отпечата хартията, преди да се оформи хартиената чаша. Кутомизирани хартиени чаши, които можете да закупите евтино на www.rainbowcups.eu.

Как да направите хартиени чаши за кафе?

Брандираните хартиени чаши за кафе са изработени от водоустойчива хартия. Най-напред върху хартията се отпечатва произведението или логото на клиента, след което се извършва оформянето на хартиената чаша. Хартиените чаши за кафе, които ще намерите в www.rainbowcups.eu.

Как се произвеждат хартиени чаши?

Хартиените чаши по поръчка се произвеждат от водоустойчива хартия. Първоначално хартията се отпечатва с печата на клиента, след което машината за формиране на хартиени чаши оформя чашата. Най-евтините хартиени чаши по поръчка, които ще намерите на www.rainbowcups.eu.

Как се произвеждат хартиени чаши?

Марковите хартиени чаши се произвеждат от хартия с водоустойчива бариера. Преди да се оформи хартиената чаша, хартията първо трябва да се отпечата. Най-евтините маркови хартиени чаши можете да намерите на www.rainbowcups.eu.

Как да отпечатате хартиени чаши?

Хартиените чаши с персонализиран печат са изработени от водоустойчива хартия. Първоначално върху хартията се отпечатва рисунката на клиента, след което се извършва оформяне на хартиена чаша. Най-евтините хартиени чаши с персонализиран печат, които ще намерите на www.rainbowcups.eu.

Как да направите хартиени чаши с печат?

Персонализираните хартиени чаши се произвеждат от водоустойчива хартия. Първоначално тази хартия трябва да се отпечата, а след това да се оформи хартиената чаша. Най-евтините персонализирани хартиени чаши можете да намерите на www.rainbowcups.eu.

Как да направите хартиени чаши за еднократна употреба?

Марковите хартиени чаши се произвеждат от водоустойчива хартия. Първоначално върху тази хартия се отпечатва логото на клиента, след което се извършва оформянето на хартиената чаша. Най-евтините хартиени чаши за еднократна употреба, които ще намерите на www.rainbowcups.eu.

Безопасност на хартиените чаши с персонализиран печат

Безопасни ли са хартиените чаши?

Да. Според разпоредбите на Европейския съюз всички опаковки за храни, включително хартиените чаши с печат по поръчка, трябва да са безопасни за храните. Rainbowcups тества продуктите си в сертифицирани лаборатории. Затова всички хартиени чаши по поръчка, предлагани в www.rainbowcups.eu, са безопасни за контакт с храни.

Колко безопасни са хартиените чаши за кафе?

Горещите течности, наливани в хартиени чаши, не могат да съдържат опасни вещества от списъка на ЕС. Това се нарича миграционно тестване. Той се прави в сертифицирани лаборатории и е най-важният тест от гледна точка на потребителя. Всички хартиени чаши по поръчка, предлагани на www.rainbowcups.eu, трябва да отговарят на тези изисквания.

Здравословни ли са хартиените чаши?

Пиенето от маркови хартиени чаши не оказва влияние върху здравето. Всички персонализирани хартиени чаши, предлагани на www.rainbowcups.eu, са отпечатани с мастила, предназначени за контакт с храни, и са строго тествани в сертифицирани лаборатории, за да се определи дали са безопасни за храни съгласно разпоредбите на ЕС.

Безопасно ли е да се пие от хартиени чаши?

Да. Rainbowcups тества своите продукти (налични на www.rainbowcups.eu) в сертифицирани лаборатории, като един от тестовете е тест за миграция. Проверява се дали горещата течност, налята в чашите, съдържа остатъци от опасни вещества от списъка, посочен от ЕС.

Вредни ли са хартиените чаши за кафе?

Не са ни известни никакви последици за здравето и това вероятно се дължи на строгите разпоредби на Европейския съюз по отношение на безопасността на опаковките на храните. Всички хартиени чаши по поръчка, предлагани в www.rainbowcups.eu, са отпечатани с мастила за контакт с храни и са строго тествани в сертифицирани от трети страни лаборатории.

Безопасни ли са хартиените чаши за топли напитки?

Да. Според разпоредбите на ЕС хартиените чаши по поръчка трябва да са безопасни за храните. Rainbow cups тества своите хартиени чаши в сертифицирани лаборатории. Затова всички хартиени чаши с печат по поръчка, предлагани на www.rainbowcups.eu, са безопасни за храни, включително за горещи напитки като чай или кафе.

Можете ли да използвате хартиени чаши за топли напитки?

Да. Всички персонализирани хартиени чаши, произведени от Rainbow Cups, са подходящи за топли напитки. Те са изработени от хартия, издържаща 15 минути на гореща вода с температура 95 °C – стандарт, валиден за целия пазар. В зависимост от удобството на потребителя обаче е най-добре да се използват хартиени чаши с термални стени, които се предлагат на www.rainbowcups.eu.

Можете ли да поставяте горещи напитки в хартиени чаши?

Да, можете. Всички хартиени чаши по поръчка, изработени от Rainbow Cups, са напълно подходящи за топли напитки. Хартията, от която са изработени, може да издържи 15 минути на гореща вода с температура 95 °C, което е стандарт за целия пазар. Въпреки това е най-добре да закупите хартиени чаши с термални стени от rainbowcups, защото те изолират най-добре топлината.

Безопасно ли е да се пие кафе в хартиени чаши?

Можете спокойно да пиете кафе от маркови хартиени чаши. Всички хартиени чаши с печат по поръчка, предлагани в www.rainbowcups.eu, са тествани за безопасност на храните в сертифицирани лаборатории. Една от тестваните течности е кафе или разреден оцет, който е дори по-киселинна течност от самото кафе или чай.

Безопасно ли е да се пие чай в хартиени чаши?

Да – можете спокойно да пиете чай от хартиени чаши. Всички персонализирани хартиени чаши, предлагани на www.rainbowcups.eu, са тествани за безопасност на храните в сертифицирани от трета страна лаборатории в съответствие с изискванията на ЕС. Една от течностите, използвани по време на тестовете, е кафе или разреден оцет, който е дори много по-киселинна течност от самия чай или кафе.

Съдържат ли хартиените чаши BPA?

Не. BPA е включен в списъка на опасните вещества в ЕС и не е разрешено да се използва в опаковки за контакт с храни в Европейския съюз. Поради това персонализираните хартиени чаши или пластмасовите чаши с печат, произведени от Rainbow Cups, не го съдържат.

Брандираните хартиени чаши и околната среда

Екологични ли са хартиените чаши?

Нито един продукт за еднократна употреба не е екологичен, но като се има предвид от какво е направен, може да е по-лесно или по-трудно да се рециклира или компостира. Еко хартиените чаши с облицовка от PLA трябва да бъдат компостирани в съоръжение за компостиране на отпадъци, а еко хартиените чаши от Rainbow Cups, налични на www.rainbowcups.eu, с облицовка на водна основа, не изискват това.

По-добри ли са хартиените чаши за околната среда?

Класическите хартиени чаши с полиетиленова облицовка внасят в околната среда стотици пъти по-малко пластмаса, отколкото пластмасовите чаши. Ако изберете екологични хартиени чаши от чаши Rainbow с бариера на водна основа, те са доста екологични, тъй като не съдържат пластмаси. Въпреки това има известни спорове относно хартиените чаши с PLA облицовка, тъй като PLA е с растителен произход и може да бъде съставен, но директивата на ЕС за SUP го третира по същия начин като пластмасите.

Вредни ли са хартиените чаши за околната среда?

Нито един продукт за еднократна употреба не е наистина екологичен и е най-добре да използвате собствена чаша, но това не винаги е възможно. Директивите на ЕС за кръговата икономика спомагат за това опаковъчните продукти, като например екологичните хартиени чаши, които се предлагат на www.rainbowcups.eu, да бъдат възможно най-устойчиви, тъй като са биоразградими.

Какви чаши са биоразградими?

Съществуват два вида биоразградими хартиени чаши по поръчка – с подплата от PLA (полимлечна киселина от растителен произход) и с бариера на водна основа. Еко хартиените чаши с облицовка от PLA трябва да бъдат компостирани в съоръжение за компостиране на отпадъци, а еко хартиените чаши с облицовка на водна основа, налични на www.rainbowcups.eu, не трябва.

От какво са направени екологичните чаши?

Според нашето разбиране на директивата на ЕС за СУП, хартиените чаши с облицовка от PLA не са екологични, тъй като изискват отпечатване на логото “продуктът съдържа пластмаса”, въпреки че PLA е от растителен произход. Това е малко спорно, но затова решихме да използваме бариера на водна основа в нашите персонализирани хартиени чаши, които се предлагат на www.rainbowcups.eu.

От какво са направени устойчивите чаши за кафе?

Ако определим устойчивост като използващи възобновяеми ресурси, тогава PLA lined (растителен произход) полимлечна киселина) еко хартиените чаши и персонализираните хартиени чаши с бариера на водна основа са устойчиви, но само еко хартиените чаши с бариера на водна основа, предлагани в www.rainbowcups.eu обикновено не е необходимо да се отпечатва логото на костенурката (продуктът съдържа пластмаса), изисквано от Директива на ЕС за SUP за продукти, съдържащи PLA.

Коя чаша за еднократна употреба е най-добра за околната среда?

Най-добрите за околната среда чаши за еднократна употреба са бариерните биоразградими хартиени чаши на водна основа, които се предлагат на www.rainbowcups.eu. Те не могат да се сравняват с пластмасовите чаши и са много по-лесни за рециклиране от чашите PLA, тъй като не изискват компостиране в специално съоръжение.

Коя е най-екологичната чаша?

Най-екологичната хартиена чаша използва бариера на водна основа. Тя е по-добра от хартиената чаша с PLA облицовка, защото не е необходимо да се компостира в специално съоръжение. Можете да закупите биоразградими хартиени чаши на водна основа на www.rainbowcups.eu.

По-добри ли са хартиените чаши от пластмасовите?

Биоразградимите хартиени чаши с облицовка на водна основа са по-полезни за околната среда от пластмасовите чаши, тъй като не генерират микропластмаса. Можете да закупите екологични хартиени чаши с персонализиран печат на адрес www.rainbowcups.eu

По-лоши ли са хартиените чаши от пластмасовите?

Биоразградимите хартиени чаши с облицовка на водна основа са по-полезни за околната среда от пластмасовите чаши, тъй като не генерират микропластмаса. От друга страна, пластмасовите чаши се рециклират по-лесно от неразградимите хартиени чаши, но можете да си купите маркови екологични хартиени чаши на адрес www.rainbowcups.eu.

Как да рециклираме хартиени чаши?

Хартиените чаши с печат са вид чаши за еднократна употреба, изработени от хартия. Обикновено те са облицовани с пластмаса, PLA или разтвори на водна основа, за да бъдат водоустойчиви. Хартията може да се рециклира, но пластмасовата подложка е предизвикателство, тъй като трябва да се отдели от хартиените влакна. Затова най-добрият вариант е да използвате екологични хартиени чаши, които се предлагат на www.rainbowcups.eu.

Как могат да се рециклират хартиени чаши?

Това зависи най-вече от местните разпоредби. Най-добре е да попитате фирмата за управление на отпадъци или да проверите уебсайта й. Когато имате избор, винаги купувайте биоразградими хартиени чаши, например на www.rainbowcups.eu, защото те са по-безопасни за околната среда.

Какви чаши могат да се рециклират?

Съгласно разпоредбите на ЕС всички видове опаковки, включително хартиените чаши с печат и пластмасовите чаши с печат, трябва да се рециклират. Всички производители на хартиени чаши като Rainbowcups трябва да плащат на организацията за оползотворяване на отпадъци за количествата произведени опаковки според теглото им, а след това тази организация купува от компаниите за рециклиране дялове от събраните отпадъци от определени видове.

Продължете да четете това експертно ръководство за това как да изберете, поръчате и проектирате персонализирани хартиени чаши с печат