Как да проектирате брандирана хартиена чаша

Какво представлява брандингът и защо е толкова важен?

 

Няма съмнение, че брандингът е от жизненоважно значение в днешния бизнес свят. Силната търговска марка може да ви помогне да привлечете нови клиенти, да изградите лоялност сред съществуващата си клиентска база и да се откроите от конкуренцията. Но какво точно представлява брандингът и защо е толкова важен?

Най-просто казано, брандингът е процес на създаване и поддържане на уникална идентичност на вашия бизнес. Тази идентичност трябва да бъде отразена във всичко – от логото и дизайна на уебсайта до начина, по който отговаряте на телефонните обаждания и взаимодействате с клиентите. Силната марка ще накара хората да запомнят вашия бизнес и да свързват положителните му качества с него.

Има редица причини, поради които брандирането е толкова важно. Първо, както беше споменато по-горе, тя може да ви помогне да привлечете нови клиенти. Хората са по-склонни да правят бизнес с компания, която познават и към която имат положителни чувства. Брандирането може също така да помогне за изграждането на лоялност на клиентите; марковите продукти обикновено предизвикват по-голяма лоялност от генеричните. И накрая, брандирането може да ви помогне да разграничите бизнеса си от конкуренцията. В условията на пренаселен пазар силната марка може да бъде разликата между успеха и провала.

Както виждате, брандингът е от съществено значение за всеки бизнес, който иска да успее на съвременния пазар. Ако не инвестирате в брандинг, просто не правите достатъчно, за да развиете бизнеса си. Хартиените чаши, брандирани с вашето лого, са чудесен начин да започнете да изграждате силна идентичност на марката на вашата компания.

Как да проектирате хартиени чаши с печат по поръчка?

Хартиените чаши са популярен избор за кафенета, пекарни, хотели и други предприятия. Брандираните хартиени чаши могат да помогнат за повишаване на познаваемостта на марката и за изграждане на лоялност на клиентите. Поръчковите отпечатани чаши могат да се използват и за популяризиране на специални събития като търговски изложения, спортни събития или конференции. Те са евтини и за еднократна употреба, което ги прави удобни за клиентите в движение. Хартиените чаши могат да бъдат брандирани с лого или други елементи на дизайна, за да популяризират бизнеса си.

Ако се интересувате от проектиране на хартиени чаши по поръчка, трябва да имате предвид няколко неща.

Първо, решете какъв размер чаша ви е необходима. Стандартните размери са 8 унции или 200 ml (малки), 12 унции или 300 ml (средни) и 16 унции или 400 ml (големи).

След това изберете тип чаша. Можете да изберете едностенна хартиена чаша (най-подходяща за вода), която има печат по цялата си повърхност, или двустенна хартиена чаша с термоизолация (най-подходяща за кафе или чай), която е с бяла подложка без печат.

След това изберете цвят на чашата, който да допълва дизайна. И накрая, помислете за вида на дизайна, който искате. Обикновено простите дизайни с един или два цвята са най-подходящи за маркови хартиени чаши. Но ако сте замислили по-сложен дизайн, уверете се, че използвате висококачествени методи за печат, за да може дизайнът ви да изглежда чудесно.

След като сте определили тези подробности, изтеглете подходящ шаблон и можете да започнете да проектирате персонализираните си хартиени чаши, като следвате всички инструкции в него!

Какво да избягвате, когато проектирате хартиени чаши с марка?

Всяка добра маркетингова стратегия на кафене трябва да включва брандирани хартиени чаши.

Има обаче няколко неща, които трябва да се избягват при проектирането на хартиени чаши с печат по поръчка.

Първо, не се поддавайте на желанието да прекалявате с брандирането си. Твърде много лога или твърде много елементи на марката могат да направят чашата да изглежда натоварена и претрупана.

Второ, избягвайте да използвате натоварени модели или малък текст. Не забравяйте, че хората ще държат вашата хартиена чаша, затова искате дизайнът ви да е прост и лесен за разчитане от разстояние.

Трето, не увивайте дълъг текст или лого около чашата, защото никой няма да я обърне, за да я прочете. Когато проектирате върху плосък шаблон, не забравяйте, че само защото хартиената чаша е кръгла, само 1/3 от шаблона се вижда от пръв поглед.

И накрая, не забравяйте да не използвате прекалено много мастило. Искате дизайнът ви да привлича вниманието, но не искате да е размазан или нечетлив. Това е особено важно при дизайна на едностенни хартиени чаши, когато няма втори слой висококачествена гланцирана хартия (както при двустенните хартиени чаши), която попива мастилата много по-добре и няма такива проблеми.

Като следвате тези прости насоки, можете да създадете хартиени чаши с печат по поръчка, които ще бъдат едновременно привлекателни и функционални и следователно ще помогнат за популяризирането на вашата марка.

Отпечатана хартиена чаша Шаблон pdf и дизайн Мокап

 

 

НАТИСНЕТЕ ТУК, за да изтеглите всички най-нови безплатни шаблони за дизайн на хартиени чаши в pdf формат и макети в един голям .ZIP файл (~150 MB!)

от чаши за дъга, които включват всички изброени по-долу поръчкови отпечатани хартиени чаши mokup pdf, еко хартиени чаши с лого шаблони pdf, персонализирани чаши за сладолед mokup pdf, персонализирани PET чаши шаблони pdf и маркови отпечатани захарни шаблони и mokup pdf.

Не забравяйте да спазвате всички насоки за дизайн на хартиени чаши за всеки продукт, изброени на втората страница на всеки PDF шаблон или макет.

Пластмасови чаши от PET по поръчка за печат на дизайн на макет и pdf шаблон

Хартиени чаши за сладолед по поръчка за печат на дизайн на макет pdf и дизайн pdf шаблон

Порциониран шаблон за дизайн за печат на Sugar по поръчка в pdf формат и макет на дизайна