Екологична устойчивост

Какво прави rainbowcups за устойчивостта на околната среда?

Устойчивостта на околната среда е важна за rainbowcups. Като отговорна компания, ние сме част от системата за рециклиране Green Dot (Der Grüne Punkt), чрез която участваме в събирането на рециклируеми материали. Всяка година увеличаваме процента на нашите продукти, които се събират и рециклират.

Ден след ден ние работим усилено, за да увеличим използването на рециклирани суровини като rPET, който е PET пластмаса от рециклиране, както и материали, произведени от възобновяеми източници като PLA или CPLA, който е термопластичен полиестер, получен чрез кондензация и кристализация на млечна киселина киселина. PLA обикновено се прави от ферментирало растително нишесте като царевица, маниока, захарна тръстика или пулп от захарно цвекло. Тъй като е направен от 100% възобновяеми ресурси, той също е биоразградим и компостируем.

Заменяме продуктите, които са най-вредни за околната среда, с техните екологични версии. Премахнахме пластмасовите сламки и бъркалки за кафе от нашата оферта, тъй като те удряха най-много околната среда. Наскоро добавихме към нашата оферта капаци от компостируеми влакна, направени от хартиена маса.

За екологична устойчивост ние непрекъснато увеличаваме броя на нашите продукти, изработени от биоразградими и компостируеми материали съгласно стандарт EN 13432:2002.

Предпочитаме FSC или PEFC сертифицирани доставчици на хартия, защото искаме хартията, която използваме, да бъде направена от дървесина, която идва от отговорно управлявани гори.

Нашите BIO хартиени чаши използват нова бариера на водна основа вместо PLA, така че според общоприетото разбиране на SUP директивата не е нужно да използвате логото „пластмаса в продукта“, но за да сте 100% сигурни, проверете националния си регламенти.

Тази зелена трансформация може да бъде разтегната още повече от вашите решения за покупка! Нека го направим заедно!